En er en, og to er to-

vi hopper i vann,

vi triller i sand.

Sikk, sakk,

vi drypper på tak,

tikk, takk,

det regner i dag.

Vi hadde sett det litt på avstand lørdag morgen, det som værmelderne hadde forutsett, og som vi andre kanskje ikke helt hadde våget å tro. Det var noen skyer, faktisk noen mørke skyer, og langt der borte, litt ute på Toten et sted, så det ut til å gå en regnbyge.

Så kom den litt nærmere, det dannet seg krusninger på overflaten på Mjøsa fordi det kom en værforandring som førte til turbulens. Og - så kom de aller første dråpene av vann som vi har sett og kjent på så lang tid som vi nesten kan huske. Sommerregn. En dusj ovenfra av svalt vann som først trekker gjennom skjorten, deretter fukter huden, og så renner som små bekker ned fra pannen, over kinnene, drypper fra haken og blander seg med vanndråpene som sildrer i retning buksekanten.

Regn, regn, regn, regn,

øsende regn,

pøsende regn,

regn, regn, regn, regn,

deilig og vått,

deilig og rått!

Tenk at vi skulle få en sommer der vi helt mot slutten får en regnskur som vi kan kalle «noe vi ikke helt hadde våget å tro på». Deretter en morgen med dugg i graset. Og en formiddag da det luktet rent og fuktig, og hageslangen fikk ligge i fred uten at det gjorde noe som helst for blomstene og bærbuskene. I dag skinner sola igjen, sånn som i går. Trolig hjalp det lille pustehullet ikke så mye på årsveksten for dem som skal produsere mat for både husdyr og mennesker. Så for deres skyld får vi avrunde med Sigbjørn Obstfelders håp for en god dag:

Sikk, sakk,

vi drypper på tak,

tikk, takk,

det regner i dag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00