En er en, og to er to-

vi hopper i vann,

vi triller i sand.

Sikk, sakk,

vi drypper på tak,

tikk, takk,

det regner i dag.

Vi hadde sett det litt på avstand lørdag morgen, det som værmelderne hadde forutsett, og som vi andre kanskje ikke helt hadde våget å tro. Det var noen skyer, faktisk noen mørke skyer, og langt der borte, litt ute på Toten et sted, så det ut til å gå en regnbyge.

Så kom den litt nærmere, det dannet seg krusninger på overflaten på Mjøsa fordi det kom en værforandring som førte til turbulens. Og - så kom de aller første dråpene av vann som vi har sett og kjent på så lang tid som vi nesten kan huske. Sommerregn. En dusj ovenfra av svalt vann som først trekker gjennom skjorten, deretter fukter huden, og så renner som små bekker ned fra pannen, over kinnene, drypper fra haken og blander seg med vanndråpene som sildrer i retning buksekanten.

Regn, regn, regn, regn,

øsende regn,

pøsende regn,

regn, regn, regn, regn,

deilig og vått,

deilig og rått!

Tenk at vi skulle få en sommer der vi helt mot slutten får en regnskur som vi kan kalle «noe vi ikke helt hadde våget å tro på». Deretter en morgen med dugg i graset. Og en formiddag da det luktet rent og fuktig, og hageslangen fikk ligge i fred uten at det gjorde noe som helst for blomstene og bærbuskene. I dag skinner sola igjen, sånn som i går. Trolig hjalp det lille pustehullet ikke så mye på årsveksten for dem som skal produsere mat for både husdyr og mennesker. Så for deres skyld får vi avrunde med Sigbjørn Obstfelders håp for en god dag:

Sikk, sakk,

vi drypper på tak,

tikk, takk,

det regner i dag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.