Og julebrus og juleøl og julesang og -nek og det hele.

Og vi kan skue ut over et vinterhvitt landskap der merkelige skapninger, romvesener kanskje, med røde luer på hodet og alt for korte bukser, ansiktet dekket av maske med hvitt skjegg og på ryggen en stor og tung striesekk med hemmelig innhold løper på kryss og tvers, fra hus til hus. Flere av dem lukter av ribbefett og annet og grynter et ho-ho og leter etter snille barn enda det ikke er halloween, men den fredeligste dagen i årets minne.Det er ikke lenge dit nå.

Men først noen små tendenser til kjas og mas og overtrekk på kontoen og ikke minst gløtt av skremsel og redsel og knask eller knep, og det skal bakes og brennes og smakes og slaktes og brygges og blandes og det er i det hele tatt mye som står på nå ved inngangen til en ny årstid. Klokka skal stilles på nytt, som om den ikke var stilt fra før, skiene skal fram og limes på biltaket, stillongsen skal ut av skapet og bytte plass med badebuksa i «tigerskinn» som gjorde så stor suksess på badestranda på 60-tallet, men som visstnok har gått av moten nå. Merkelig.

Alt dette og mer til er antagelig til allmenn forlystelse, og sikkert undring, langt der ute et sted. Hos de som nå, ifølge canadiske forskere, forsøker å komme i kontakt med oss via laserstråler sendt fra en stjerne flere lysår borte. Mon tro hva de tenker om oss? Skal vi vinke og ønske god jul? Skal vi blunke som en frier på trappa og ønske velkommen inn på grøt? Skal vi snu ryggen til og overse dem? Eller skal vi …? Ha en forberedt helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.