Du er rimelig vrang om du på død og liv må stampe rundt i nypreppa skiløyper med fjellstøvler på beina, barnevogn og fire bikkjer i bånd. Men så er du vel ikke en skiløper av den mest godlynte sorten om du spidder forbipasserende fotturister med stavene dine heller. Skulle vi kanskje roet oss et par hakk nå, folkens? Tatt en tur ut med snøskuffa og sett om vi kunne grave fram litt fornuft igjen?

Sommertid krangler bilister og syklister så eikene skvetter om hvem som skal vike for hvem. Den overordnede målsettingen er at flest mulig skal overleve. I skisporet skulle risikoen være noget mindre, men temperaturen begynner å bli faderlig høy der ute mellom busk og kratt også.

Selv ellers sindige hedmarkinger har uttrykt seg i overkant tydelig de siste dagene: «Det er ikke mange ukene i året vi skientusiaster har slike forhold som nå», skrev en ivrig kar på et ikke navngitt forum og ba andre i samme båt om drastisk hjelp til å sende folk på gummisåler, spark eller hoppestokk dit pepper’n gror. Jeg skjønner ham godt. Men skulle du som helårs turgåer oppleve at nabolagets mest ihuga dugnadssjel kobler sporplogen på snøscooteren og kjører opp en miniatyrutgave av Hedmarksvidda utenfor husveggen din, kan du sannelig også ha et problem.

Trasker du rundt med hundebæsj i rubben, skjønner jeg jo at det er fristende å gi både to- og firbeinte fotturister en overhaling, med spidding med stav er likevel et dramatisk virkemiddel. Det spørs hvor god jord det faller i den dagen den gående tar til motmæle og spenner et stykke fiskescene tvers over Gåsbubakken.

Jeg tar et ørlite forbehold om at min kunnskap om livet i løypene er basert på internett. I nærheten av skispor beveger jeg meg sjelden, verken med eller uten ski på beina. Og kanskje er det tryggest sånn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.