Og mest av alt fra folk i Oslo som tror at alt er så mye bedre der inne i hovedstaden, og folk fra Oslo som bare ikke kan fatte at noen kan tenke seg å bosette seg på et sted som Hamar.

Det finnes det faktisk veldig mange grunner til.

Jeg slipper å stå i kø i én time i en tunnel hver bidige dag. Jeg kan i stedet sykle eller gå til jobb. Jeg har butikk, skole, barnehage og idrettsanlegg i gåavstand. Bussene går hele tiden.

Jeg kan når som helst gå ut av døra og være i skogen innen to minutter. I Furuberget kan jeg gå, sykle eller gå på ski, og til tross for milevis av turer gjennom mange år, støter jeg fortsatt på ukjente stier og man kan bevege seg én time uten å treffe folk.

Går du enda lengre har du Vangsåsen og Ringsakfjellet hvor du kan gå lange turer, sykle, fiske eller gå langrenn på trikkeskinner av noen spor.

Når jeg står opp om morgenen kan jeg gå ut på terrassen med en kopp kaffe og se utover Mjøsa. Etterpå kan jeg gå ned dit og ta et morgenbad.

Jeg kan gå ut og spise på gode restauranter som serverer de lekreste retter. Jeg kan gå på biblioteket hvor de som jobber er så utrolig koselige og alltids tar seg tid til å anbefale bøker for store og små. Jeg kan gå og drikke øl fra alle verdenshjørner. Jeg kan gå på konserter. Jeg kan oppleve artister som Sting, Elton John, Stevie Wonder, Beyoncé og Willy Nelson. Og a-ha!

Og det aller beste er alle folka som bor her. Det eneste som mangler er egentlig saltvann.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00