Nå kan vi ofre tid og krefter på andre ting enn valg. Vi skal vel snart få vite hvor lenge det vil ta før noen våger å ta en avgjørelse om trasévalg for jernbanen i Hamar. HamKam skal ta det store steget opp. Storhamar hockey ligger allerede tre poeng foran Stavanger etter en kamp. Juleribba må snart være i hus, og så må jeg se å finne en bruktbilhandler før snøen kommer. En det uten videre går an å feste lit til.

Det har vært fire-fem uker med mye å undre seg over for en som har hatt som oppgave å styre valgdebatten i HAs spalter. Hvordan voksne mennesker kan få seg til å opptre like før et valg. I dag skrives denne spalten for eksempel av en korrupt jævel som har tatt imot penger for å hindre andre i å komme på trykk i valgdebatten. Han har gått i lære hos Stasi (det hemmelige politiet i det tidligere kommunistdiktaturet DDR), bruker samme metoder som Gestapo under krigen, og er sikkert medlem i Fremskrittspartiet, eller var det MDG? Og som ikke har forstått at klimakrisen er en sammensvergelse satt i scene av Putin for å svekke vanlige folks interesser. «Dessuten er du styrt av kapitalinteressene og Hamar Ap dersom du ikke tar imot mitt leserinnlegg på 2.000 ord og trykker hver eneste bokstav».

For en som er ute etter å finne en å kjøpe bruktbil av, var det kanskje ikke så mange kandidater akkurat her. Det er trolig nødvendig å lete andre steder.

Og så må en undre seg litt over hva som finnes i drikkevannet i det lille tettstedet Ilseng. Herfra reiser det nå to personer for å ta plass på Stortinget. Og ingen av dem kommer til å bekle rollen som «backbenchers» de neste fire årene. Politisk er de allerede nasjonale toppfigurer, den ene leder i Senterpartiet, den andre leder i Unge Høyre. Kjekke gutter er de også. Akkurat nå er det bare en stor ulempe med dem. Nå får jeg nok aldri sjansen til å kjøpe bruktbil av dem.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00