«Det er bare en bil», mumlet jeg halvhøyt. «Bare en bil. Kun materielle skader». Jeg tuslet rundt mellom reolene i matbutikken, mens jeg snakket ut – med meg selv – om den ulykksalige tildragelsen som inntraff et halvt døgn tidligere. «Heldigvis har jeg forsikring», sa jeg og nikket til en eldre dame som snudde seg.

La oss ta det fra start: Det var søndag kveld, jeg skulle kjøre inn på egen gårdsplass. Kommunens nybrøytede snøhaug, den de så elskverdig legger igjen i innkjørselen, skulle forseres på høyt turtall. Men i det jeg skulle kveile min så å si kliss nye, røde Mazda rundt portstolpen, traff en mystisk lyd trommehinna. En lyd jeg i det lengste lot som jeg ikke hørte.

Det gikk bra et halvt døgn. Jeg klarte å innbille meg at det antakelig bare var noen snødekte furugreiner som hadde slått mot ruta på passasjersida. Men før eller senere må man jo sjekke hva som har skjedd. Synet som møtte meg i det jeg tok turen rundt bilen, fikk meg til å knipe øynene hardt igjen og telle sakte til ti.

«Det er bare en bil!» sa jeg overbevisende til meg selv, der jeg sto på gårdsplassen med tårer i øyekroken og tittet på hvordan portstolpen hadde satt sitt avtrykk i høyre bakdørs glinsende røde lakk. «Det er bare en bil», sa jeg mens jeg vandret rundt mellom melk og sukker i matbutikken litt senere på dagen. «Det er bare en bil», sukket jeg da jeg skulle sove i går kveld. Og «det er tross alt bare en bil, og det er da en grunn til at man har forsikring», sitter jeg her og mumler akkurat nå, mens jeg trøster meg med at eneste skadelidende part er min egen lommebok.

Jeg har grudd meg til den første steinsprutskaden. Til at bilen skulle få sin første skramme. Å grue for sånt trenger jeg definitivt ikke lenger. Den første bulken er nå på plass. Men tross alt: Det er da bare en bil?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.