Slaktebenken var plassert midt på gulvet, klar til bruk. Sammen med smågris-vekta vi bare med stor forsiktighet fikk lov å leke med. Norgesglassene på geledd inni den djupe, gamle kjøkkenbenken. Saltkaret som sto i hjørnet gjorde at hesten gnog seg gjennom tømmerveggen på hjørnet av bua. Havninga var rett utafor.

På buloftet lekte vi hytte. Ommøblerte og flyttet gamle senger, hyller og stoler rundt så det ble vårt eget lekehus. Der lagde vi «kjøttsupper» i gamle sinkkjeler, sveivet separator’n og kostet korn. Vi hengte opp kasserte gardiner med tegnestifter foran vinduet og pyntet med bilder på rustne spikre vi kunne slå rett inn i bjelkene.

Nå pusser vi opp. Bua skal bli brukendes til annet enn lagring av gammelt skiutstyr og sofaer som hører til på gjenvinningsstasjonen. Første etasje blir arbeidsrom og frostfritt lager. Andre blir gjesteovernatting og tilfluktsrom for tenåringsgutter – eventuelt deres foreldre.

Mange finner historiske dokumenter fra ei anna tid når de restaurerer. Nyheter konservert bak panelen gjennom generasjoner. Svarthvittbilder på gulnede aviser, hentes ut av veggen. Dette huset er ikke isolert, men skal bli. Og hvordan?

Med avispapir. For vel er vi digitale, men det er fortsatt noe bare papiraviser kan brukes til (som å pakke inn fish&chips, ville en engelskmann sagt). Fordi cellulose er organiske fibre. Miljøvennlig, og kostnadseffektivt. Vi resirkulerer altså en gammel nyhet: avispapir i veggene.

Og ved frokostbordet - ei stund til.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00