Slaktebenken var plassert midt på gulvet, klar til bruk. Sammen med smågris-vekta vi bare med stor forsiktighet fikk lov å leke med. Norgesglassene på geledd inni den djupe, gamle kjøkkenbenken. Saltkaret som sto i hjørnet gjorde at hesten gnog seg gjennom tømmerveggen på hjørnet av bua. Havninga var rett utafor.

På buloftet lekte vi hytte. Ommøblerte og flyttet gamle senger, hyller og stoler rundt så det ble vårt eget lekehus. Der lagde vi «kjøttsupper» i gamle sinkkjeler, sveivet separator’n og kostet korn. Vi hengte opp kasserte gardiner med tegnestifter foran vinduet og pyntet med bilder på rustne spikre vi kunne slå rett inn i bjelkene.

Nå pusser vi opp. Bua skal bli brukendes til annet enn lagring av gammelt skiutstyr og sofaer som hører til på gjenvinningsstasjonen. Første etasje blir arbeidsrom og frostfritt lager. Andre blir gjesteovernatting og tilfluktsrom for tenåringsgutter – eventuelt deres foreldre.

Mange finner historiske dokumenter fra ei anna tid når de restaurerer. Nyheter konservert bak panelen gjennom generasjoner. Svarthvittbilder på gulnede aviser, hentes ut av veggen. Dette huset er ikke isolert, men skal bli. Og hvordan?

Med avispapir. For vel er vi digitale, men det er fortsatt noe bare papiraviser kan brukes til (som å pakke inn fish&chips, ville en engelskmann sagt). Fordi cellulose er organiske fibre. Miljøvennlig, og kostnadseffektivt. Vi resirkulerer altså en gammel nyhet: avispapir i veggene.

Og ved frokostbordet - ei stund til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.