Vi har slett ikke vaska golvet, og ved er så langt bare bestilt. Fuggelbandet glimrer med sitt fravær, og å tenke på trepynting vil være en smule overilt. Om vi i det hele tatt finner igjen juletrepynten innen månedens utløp, skal vi vel være rimelig fornøyde.

To uker er gått siden vi tok over nøkkelen til nytt hus. To uker med fargekart, pappesker og uhorvelige mengder saker og ting. Hvordan alt tidligere kan ha fått plass i en liten leilighet, er like ubegripelig som selveste julemysteriet. Vi vasser rundt med utslitte stekepanner og hånddekorerte kleshengere til godt oppå leggen.

Her er ingen som hviler eller puster på ei stund, og før vi så mye som tenker på å dra krakken bortåt glaset, bør vi få hengt opp noen gardiner. Hvordan de enn skal se ut.

Med håndverkerlamper på full guffe gjør vi likevel en innsats for å lyse opp nabolaget i denne mørke førjulstid. For syns skyld har vi også gravd fram et par adventsstaker og en stjerne. Kåken ser presentabel ut fra utsiden. Så satser vi på at ingen knakker på døren og ber om å få komme inn.

Skulle noen bryne seg på en slik øvelse, må de først forsere en plastkasse som står i gangen full av klær som venter på at noen skal ta dem med til nærmeste Fretex-container. Deretter gjelder det å åle seg forbi stabelen med ringpermer, kassa med ledninger ingen føler eierskap til, grønnsåpeflaska som i en uke har skreket til oss fra nederste trappetrinn, makrell i tomat-lokket som endte opp under jøtulen i hjørnet og de halvtomme malingsspannene med lys antikkgrå. Vi har litt å henge fingrene i.

Heldigvis er vi ikke blitt voksne nok til å arrangere julefeiring ennå. Nei, da kravler vi inn i våre respektive barndomshjem og lar noen andre ordne opp. Så får huset vente til over nyttår. Det blir jul allikevel.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00