Vi har slett ikke vaska golvet, og ved er så langt bare bestilt. Fuggelbandet glimrer med sitt fravær, og å tenke på trepynting vil være en smule overilt. Om vi i det hele tatt finner igjen juletrepynten innen månedens utløp, skal vi vel være rimelig fornøyde.

To uker er gått siden vi tok over nøkkelen til nytt hus. To uker med fargekart, pappesker og uhorvelige mengder saker og ting. Hvordan alt tidligere kan ha fått plass i en liten leilighet, er like ubegripelig som selveste julemysteriet. Vi vasser rundt med utslitte stekepanner og hånddekorerte kleshengere til godt oppå leggen.

Her er ingen som hviler eller puster på ei stund, og før vi så mye som tenker på å dra krakken bortåt glaset, bør vi få hengt opp noen gardiner. Hvordan de enn skal se ut.

Med håndverkerlamper på full guffe gjør vi likevel en innsats for å lyse opp nabolaget i denne mørke førjulstid. For syns skyld har vi også gravd fram et par adventsstaker og en stjerne. Kåken ser presentabel ut fra utsiden. Så satser vi på at ingen knakker på døren og ber om å få komme inn.

Skulle noen bryne seg på en slik øvelse, må de først forsere en plastkasse som står i gangen full av klær som venter på at noen skal ta dem med til nærmeste Fretex-container. Deretter gjelder det å åle seg forbi stabelen med ringpermer, kassa med ledninger ingen føler eierskap til, grønnsåpeflaska som i en uke har skreket til oss fra nederste trappetrinn, makrell i tomat-lokket som endte opp under jøtulen i hjørnet og de halvtomme malingsspannene med lys antikkgrå. Vi har litt å henge fingrene i.

Heldigvis er vi ikke blitt voksne nok til å arrangere julefeiring ennå. Nei, da kravler vi inn i våre respektive barndomshjem og lar noen andre ordne opp. Så får huset vente til over nyttår. Det blir jul allikevel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.