Det første spørsmålet hun stiller er hvor det nye vidunderet i rustfritt stål skal oppbevares, i ellers fra før ganske overfylte kjøkkenskap.

Og det er helt feil spørsmål når en oppglødd kjøkkensjef nettopp har returnert fra Jernia med en Jamie Oliver pastamaskin og en klassisk lasagne er under oppseiling – noe også et lite glass rødvin er.

La gå at kjøkkenbenken ser ut som en udelikat blanding av hønsegård og melbinge etter tilblivelsen av min første pastadeig av 500 gram mel, salt og seks egg.

Det er italiensk barneskirenn. Så lett! Hvitløken freser i oljen og auberginen hurtigstekes på begge sider i ovnen. Hvorfor bruker jeg ikke kjøkkenmaskinen til deigen, hører jeg fra gangen. Nei, jeg foretrekker å kna de to halvrunde deigene til de blir mye og varme i hendene mine, er Casanovas noe umodne svar.

Til og med 15-åringen kommer oppriktig nysgjerrig til kjøkkenbenken når fatter`n sveiver i gang pastapressa. Her lukter det karborik delikatesse lang vei. Ståldingsen fra Jamie er herlig lettvint å montere og bruke. Vi laminerer og vi presser deigen til stadig tynnere plater. – Laminat, er det ikke ekte saker du driver og presser ut?

Slike kommentarer kommer fra folk uten pastapresse og sans for riktig tyggemotstand og struktur. Om en halv times tid skal nok pipa få en annen lyd. Om jeg kommer til å bruke ståldingsen igjen? Om jeg skal! Jeg vurderer å åpne italiensk restaurant. Hva den skal hete?

Dermed Pasta Brumunddal.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.