Men verden går som kjent stadig framover. Nye oppfinnelser skjer, og det dukker opp nye muligheter med ny teknikk. Så ved begynnelsen av det nye året ser vi muligheten til å avlive nok en gammel sannhet. Det er ikke lenger nødvendig å måtte oppleve den søte kløe for å kunne erfare den sure svien.

Mange har sikkert brukt juletiden til å skaffe seg noen negative erfaringer. Mye søt kløe og tilsvarende mye sur svie. Mer enn hver femte person som har inntatt avgiftsbelagte forfriskninger har satt seg i bilen etterpå, som oftest dagen derpå. Ulykkesstatistikken viser at det ikke var særlig lurt. Fyllesjuke bilister viser seg å være dårlige til å mestre et kjøretøy.

Men nå skal det ikke lenger være nødvendig å kjenne den såkalte søte kløe for å oppleve den sure svie, også kalt bakrus. En av de store bilprodusentene har nemlig drevet litt utviklingsarbeid, og resultatet er blitt en spesiell drakt som simulerer bakrus. Drakten består av en spesiell vest, vekter på ankler og armledd, en cap, spesiallagde briller som begrenser synsfeltet og dybdesynet og gir både dobbelt- og trippelsyn, og ikke minst øreklokker som gjenskaper den sensitiviteten en har til lyder når en er i bakrus. Og resultatet: 100 prosent edrue testsjåfører kjørte som om de skulle hatt en promille på mellom 0,5 og 0,8.

Så gjenstår det å se hva effekten kan bli hvis dette blir en del av kjøreopplæringen. Kan vi øyne følgende mulighet: - Jeg har trent på glattkjøring. Nå kan jeg det! - Jeg har trent på mørkekjøring. Nå kan jeg det! - Jeg har trent på fyllekjøring. Nå kan jeg trygt holde meg unna det. Og helt uten omvegen om polet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.