Etter at det i en periode er satt inn tiltak som gjorde sykehuset større og større. Har du hørt om Roald Dahls elleville barnebok «Georgs magiske medisin»? Georg har en bestemor som ikke er som andre søte og snille bestemødre.

Hun er nifs og syter og klager og knurrer og bråker og blander seg opp i alt mulig. Georg vil gi henne en lærepenge. Så når hun skal få medisinen sin, lager han en boblende, frådende, magisk medisin. Men noe går fryktelig galt. Det blir ikke slutt på bråket. Derimot begynner bestemora å vokse. På kort tid har hun sprengt seg gjennom taket, og er villere enn noen gang. Det er ingen annen utvei enn å binde henne og legge henne på låven.

Så ble det nødvendig å finne en medisin som skulle få henne til å krympe igjen. Forsøket lyktes bedre denne gangen, og om ikke lenge var bestemora nede i normal størrelse. Men noe skulle likevel gå galt også denne gangen. Hvordan få stoppet prosessen? Hindre at hun ble altfor lita?

Historien gir assosiasjoner til den elleville historien om storsykehuset. I utgangspunktet en besværlig flokk med altfor små lokalsykehus. Så ble det satt i gang arbeid for å finne en magisk medisin som kunne løse problemet. Det endte med et stort sykehus, et monster som ville sluke alle de små sykehusene rundt om. Nå har det store sykehuset ligget på låven en lang stund. Det måtte brygges en medisin som kunne gjøre det mindre igjen. Medisinen er nå rørt sammen. De viktigste ingrediensene ble ny direktør og ny styreleder. Og nå har sykehuset begynt å krympe, akkurat som den besværlige bestemora.

Og hvordan gikk det så med bestemora? Jo, hun fortsatte å krympe. Til slutt var hun usynlig. Det siste de hørte var stygg knurring og bråk. Så ble alt stille, ingen har siden hørt noe mer til henne. Nå venter vi spent på neste nytt fra sykehussektoren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00