Jeg snudde meg og fikk øye på en dyr BMW som kom kjørende helt skjevt med venstre framhjul nesten oppe i luften. Det støyet og gnisset og knirket noe voldsomt, så jeg fikk direkte vondt innerst i det bankende bilhjertet.

Man kunne raskt se at høyre bakhjul var punktert og flatere enn en nedlagt goro-festival på Jæren. Felgen skrapte nedi asfalten, så dette kunne åpenbart ikke fortsette.

Av hensyn til bilen valgte jeg å vente til eieren hadde parkert og gått ut av det sterkt handikappede kjøretøyet. «Unnskyld, men jeg tror kanskje du har punktert litt!»

«Oi!», svarte damen. Ja, jo, hun hadde stusset over en og annen ulyd de siste timene. Uansett, det faktum at jeg klarte å gjenkjenne en punktering, det ga meg åpenbart en viss autoritet i hennes noget mindre bilinteresserte verden. «Du har visst peiling, du!»

«Nååå, deeet ...», svarte jeg – påtatt sindig og beskjeden.

Med hendene i lomma tok jeg en runde rundt bilen for å gjennomføre en kjapp EU-kontroll.

«Bakdekket ditt er glovarmt, så du bør absolutt ikke kjøre videre. Plutselig ryker hele felgen, og da blir det veldig mye dyrere. Hvis du først får flis i rillegeneratoren eller vibrasjoner i knottmutteren, da er du ille ute! Jeg har en kamerat som kjørte rundt sånn, og han måtte bytte både girkasse og soltak etterpå. 30 tusen rett ut. Nei, det er nok best å la bilen stå igjen her. Eventuelt bare vrake den.»

Damen så på meg med store, bekymrede øyne. Det var åpenbart at hun trodde på alt jeg sa. «Huff. Jeg skal ringe mannen min. Det er han som pleier å fikse alt sånt. Tusen takk skal du ha!»

En stor haug med karmapoeng til meg for å ha hjulpet den stakkars damen i nød. Nå er jeg kanskje ikke helt kyndig bilmekaniker, men det er jo tanken som teller, er det ikke?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.