Det var den aller beste uka i året. Den der ingenting var som de andre ukene i året og timeplanen lå sammenkrøllet og forlatt i et hjørne, like interessant som julegavepapir på juledagsmorgenen. Det var den uka vi ikke lærte så mye fra bøkene, men kanskje samtidig den uka vi lærte mest i året likevel. Om de som vi gikk der og lærte sammen med.

Utfluktene preget de siste dagene av skoleåret. Det var den uka det ble syklet mest, grillet mest pølser og iblant sto det en buss klar. For å frakte oss til et sånt sted som man frakter skoleelever til den siste uka før St. Hans og skoleferie. Et visst museum over skogdrift i Elverum var en eksotisk utflukt. Ellers kan jeg huske at vi sykla til Biri. Og brente notatbøker på stranda den dagen vi hadde gått ut av ungdomsskolen.

Mandag morgen gikk jeg forbi en buss som var i ferd med å laste skoleelever. Det lå et energifelt av spenning og forventning over parkeringsplassen. Hyl og skrål. Det er på sånne turer at det – kanskje for første gang i livet – blir flørtet og kjent litt på livet utenfor bøker og undervisningsrom. Blikk over busseterygger og kanskje til og med sitte ved siden av hverandre. Det er da man vet at det er sommer når man er 11.

Og så var turene reist og bøkene ryddet ned. Og klokka kunne ringe ut for siste gang på to måneder. Vi hadde et hav av tid foran oss, et gedigent handlingsrom som kunne fylles med en god del ingenting. Få lykkefølelser er så lykkelige som den når du har totalt fri fra skole og lekser og bare kan sykle rundt med kompiser og bade i Mjøsa.

Men det kunne også bli stille. Veldig stille.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.