Nå har regjeringen virkelig vært på banen og gjennomført et helsetiltak av de sjeldne. Nå skal nemlig alle snusbokser se like ut. Det skal visstnok gjøre snusen mindre attraktiv og færre skal få lyst til å snuse.

Det er bare et ørlite problem med denne løsningen: Boksene er jo slett ikke styggere - tvert imot - de har jo blitt finere. Snusprodusentene har nok aldri lagt helt sjela si i designet på boksene. Der var det Helsedirektoratet som måtte komme på banen. At de brukte akkurat dette prosjektet for å prøve å vinne en pris for godt design, var kanskje ikke helt heldig. Ganske snusfornuftig i grunn.

I beste fall kan de kanskje tjene noen kroner på avgifter med dette prosjektet. Hvem vil vel nå dra over grensa for å kjøpe billig snus når boksene i Sverige er styggere enn de stilrene, minimalistiske boksene til regjeringen her?

De som virkelig bør være irritert på dette påfunnet er alle dagligvareforretninger rundt omkring i landet. Snart må de ansette egne folk som er dedikert til å plukke snusbokser ut av skapet. Det har jo blitt bortimot håpløst å finne fram til akkurat den typen snus som kunden vil ha. Så kanskje er det ikke helt feilslått allikevel. Butikkansatte vil trolig være så lei letinga etter en arbeidsdag at de ikke orker tanken på snus når de går fra jobb. Da er hvert fall en liten gruppe potensielle snusere luket bort.

For min egen del har disse stilrene boksene blitt en del av inventaret som alltid ligger fremme. Kun for syns skyld. Stuebordet har hvert fall blitt litt finere enn det en gang var. Men snuser jeg mindre nå? Nei, den effekten uteble nok denne gangen. Jeg bør nok heller være irritert for at helsemyndigheten har økt snusforbruket mitt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.