Lukter det ikke litt svidd clutch? sa han forsiktig. Med nysgjerrig nese sniffet passasjeren rundt seg. Vi hadde trålet oss oppover noen stupbratte og ikke rent lite svingete vestlandsveger. Slik skulle min nye bil, erstatning for det dråget som tidligere i sommer måtte vrakes, innvies. Utsikten var vakker, stemningen harmonisk, men den noe ugreie lukta var det umulig å fortrenge.

Passasjerer dro fram mobilen. Det er jo dét vi gjør så fort vi ser noe snodig, lukter noe rart eller kjenner noe feil. Vi spør den allvitende Doktor Google. Jeg vet ikke riktig hva han i passasjersetet googlet, men diagnosen kom kvikt: «Clutchkiller!» sa han, lo litt og hevdet jeg sluret for mye. «Hør her: Enkelte damer og eldre menn har en lei uvane til å bedrive denne formen for ekstremsport», siterte han fra ett av Doktor Googles mange halvpålitelige oppslagsverk.

Jeg ble sur. Enn hvor uanfektet jeg prøvde å late som jeg var, ble jeg sur. Det skal sies at denne nye bilen er såpass lekker i lakken at jeg har tillagt meg en litt tanteaktig kjørestil, men jeg skal da søder’n ikke ha på meg å være noen clutchkiller! Halvgode bortforklaringer rant ut, mens jeg skuet utover Geirangerfjorden i håp om å få øye på noe bråtebrann jeg kunne skylde på.

I forsøk på ikke å bli del av statistikken som sier at mannen har fast plass i førersetet når han og hun er på biltur, tviholdt jeg på både rattet og girstanga. Og med en lett fot på clutchen i tillegg fortsatte ferden innover i fjellheimen. Men for heller ikke å bli del av statistikken av beinharde furier som bokstavelig talt styrer alt, om det finnes noen sånn statistikk, tilbød jeg etter hvert andrepiloten et sidebytte.

Han tok over rattet. Han kjørte de neste bakkene. Og da vi kom på toppen, luktet det sannelig min hatt svidd clutch …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.