Spjoiiing, sa det – og plutselig satt jeg der med en løs knapp og en ny dress som ikke lenger hang sammen. Årsaken var at jeg hadde slengt meg litt vel nonchalant inn i bilen, uten å tenke på at nydressen er vesentlig trangere enn den gamle fra konfirmasjonen.

Slukøret kjørte jeg hjem med en dress som hadde sluttet å virke allerede første dag. Jeg var oppriktig nedstemt. Men hva gjorde jeg med det? Jo, jeg søkte opp «how to sew a button» på YouTube. Der fant jeg raskt en video med ei dame som sydde en diger knapp, så jeg rigget meg til på badet med den eneste nåla i huset. Full av svart kaffe og nærsynt pågangsmot begynte jeg å dytte den tynne tråden gjennom det knøttlille nåløyet. Plutselig hoppet jeg en halv meter opp i lufta mens jeg skrek av smerte. Den frekke lille nåla hadde uten forvarsel boret seg inn i tommelen min, og i all forskrekkelsen hadde jeg røsket den rett ut igjen.

Men hvor ble det av den? Rundt meg på alle kanter lå det klær og sokker. Jeg måtte altså finne den berømte nåla i klesbunken. Krypende på alle fire tok det meg rundt tjue minutter å konkludere med at nåla var søkk borte. Livsfarlig! Tenk om jeg hadde kledd på meg en sokk som inneholdt ei sylskarp nål. Sjokket i seg selv hadde vært nok til at jeg hadde strøket med på flekken.

Mens jeg sto der og tenkte destruktive tanker ble blikket mitt dratt mot det dypeste av det mørke. Og tror du søren meg ikke den lille nåla lå og hvilte på bunnen av doskåla. Hurra! Nåla ble fisket opp og grundig rengjort før jeg fortsatte YouTube-seansen. Snaue to timer senere kunne jeg juble over at jeg hadde sydd min aller første knapp. God karma og minst 587 voksenpoeng.

Neste prosjekt: Sy min egen bunad. Følg med – nye oppdateringer kommer snart.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.