Spjoiiing, sa det – og plutselig satt jeg der med en løs knapp og en ny dress som ikke lenger hang sammen. Årsaken var at jeg hadde slengt meg litt vel nonchalant inn i bilen, uten å tenke på at nydressen er vesentlig trangere enn den gamle fra konfirmasjonen.

Slukøret kjørte jeg hjem med en dress som hadde sluttet å virke allerede første dag. Jeg var oppriktig nedstemt. Men hva gjorde jeg med det? Jo, jeg søkte opp «how to sew a button» på YouTube. Der fant jeg raskt en video med ei dame som sydde en diger knapp, så jeg rigget meg til på badet med den eneste nåla i huset. Full av svart kaffe og nærsynt pågangsmot begynte jeg å dytte den tynne tråden gjennom det knøttlille nåløyet. Plutselig hoppet jeg en halv meter opp i lufta mens jeg skrek av smerte. Den frekke lille nåla hadde uten forvarsel boret seg inn i tommelen min, og i all forskrekkelsen hadde jeg røsket den rett ut igjen.

Men hvor ble det av den? Rundt meg på alle kanter lå det klær og sokker. Jeg måtte altså finne den berømte nåla i klesbunken. Krypende på alle fire tok det meg rundt tjue minutter å konkludere med at nåla var søkk borte. Livsfarlig! Tenk om jeg hadde kledd på meg en sokk som inneholdt ei sylskarp nål. Sjokket i seg selv hadde vært nok til at jeg hadde strøket med på flekken.

Mens jeg sto der og tenkte destruktive tanker ble blikket mitt dratt mot det dypeste av det mørke. Og tror du søren meg ikke den lille nåla lå og hvilte på bunnen av doskåla. Hurra! Nåla ble fisket opp og grundig rengjort før jeg fortsatte YouTube-seansen. Snaue to timer senere kunne jeg juble over at jeg hadde sydd min aller første knapp. God karma og minst 587 voksenpoeng.

Neste prosjekt: Sy min egen bunad. Følg med – nye oppdateringer kommer snart.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00