Du har sikkert sett dem. Brune, fæle flekker som spiser seg sakte, men sikkert større og større. Dyrere og dyrere blir de også. De kommer gjerne med alderen, og når de først begynner å komme, gir de seg ikke, og blir stadig flere.

Nei da, jeg snakker verken om leverflekker eller føflekker. Faktisk ingenting på kroppen i det hele tatt. Derimot tenker jeg på rust på biler. En bileiers mareritt. Og nå har jeg nok en gang fått besøk av disse motbydelige flekkene.

Den første bilen jeg hadde var ganske gammel, og utviklet seg etter hvert til å bli en liten rusthaug, som det gjerne kalles. Alderen tatt i betraktning, var jo ikke det annet enn jeg kunne forvente. Og det var for så vidt greit. Og rusten er på sett og vis blant de første symptomene på at det kan gå mot slutten. Og det gjorde det også. Etter rusten, kom feil på bremser, motor og alt mulig.

Da var det ikke annet å gjøre enn å kjøpe ny bil. En 2008-modell, tror jeg. Jeg gledet meg til en tid preget av lite kostnader på reparasjoner og vedlikehold av bilen. Der tok jeg feil. Kostnader har det vært, og det er det visst uansett når det gjelder bil har jeg skjønt. Men nå har rusten kommet, og jeg frykter det verste. Den kom først en gang, og jeg var raskt ute med å få fjernet den. «Puh, det var nesten», tenkte jeg og trodde faren var avverget. Den gang ei. Her om dagen vasket jeg bilen. Bak all mulig møkk som hadde samlet seg, kom de fram. De brune flekkene. Flere. Noen halvstore. Lommeboka har allerede begynt å gjemme seg for meg. Nå er det vel bare et tidsspørsmål før alt det andre hoper seg opp også?

Men jeg har heldigvis lært. Nå er det slutt på å vaske bilen. Hvis jeg bare gjemmer rusten godt nok bak møkk, så går det nok bra. En stund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.