Etter sjakk-VM føles livet meningsløst. Hva skal jeg bedrive tiden med nå som jeg ikke kan benke meg foran TV-en og oppleve intens dramatikk i opptil sju timer hver dag?

I forrige uke snublet jeg innom en mulig redning. Jeg fant nemlig en utsøkt blanding av alt en god TV-kveld bør inneholde: Dramatikk, kjefting, smelling, krangling – og en stor dose knusktørr britisk humor. Jeg hadde visst zappet meg rett inn i Brexit-avstemningen i det britiske underhuset, og jammen var det liv i den gamle salen! Her sitter politikerne på hver sin side og roper, jubler, kjefter og buer – enten for å vise støtte eller avsky overfor han eller hun som har fått litt taletid.

Mest fascinerende er den lille mannen som sitter i den største stolen og styrer det hele. John Bercow er såkalt Speaker, og framstår som en lærer som prøver å oppdra en rampete skoleklasse bestående av hundrevis av velkledde voksne som roper i munnen på hverandre. Her spiller det ingen rolle om man er statsminister eller en alminnelig skotte; gjør man en tabbe eller oppfører seg ufint, så er Speaker sporenstreks på plass og brøler «ORDER!» før han deler ut noen velartikulerte advarsler. Ingen slipper unna! Godeste Bercow må for øvrig ha verdens største samling av glorete slips. For en type!

Det hele framstår som en god, gammel sketsj med den alltid veltalende Stephen Fry i hovedrollen. Man venter bare på at Hugh Laurie skal dukke opp og lire av seg noen snodige utsagn med sterkt overdreven aksent, men det klarer mange av politikerne helt fint på egen hånd.

Si hva du vil om den erkebritiske parlamentarismen, men den byr unektelig på god TV-underholdning. Stortinget framstår i hvert fall ganske søvndyssende i forhold.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.