Enkelte synes det er stas å komme på TV etter å ha svettet seg gjennom 10 kilometer på snø, andre gjemmer seg etter å ha snublet seg gjennom fem mil. Sånn er det, men vi er ikke der.

Det betyr ikke det samme som at vi har ligget på latsiden til ingen nytte den siste uka. Langt i fra: Vi har vært på kilometerlange turer til fots langs løyper i Vangsåsa! Fra Gåsbu til Lageråkvisla og ned igjen. Og fått mye kjeft av folk som pustet oss i nakken mens de gikk der på raske ski. - Løype, skrek de, som om vi ikke visste hva det var det som forstyrret glansbildet. Klart vi vet at det er løyper i snøen!

Men vi har så visst ikke gått og basket og busket oss fram mellom kratt og skog, i centimetertjukk snø der oppe i villmarken bare for moro skyld. Det har ikke vært moro i det hele tatt, faktisk. Vi har vært ute i nobel tjeneste, må vite! For der i skogen foregår brekk på brekk nå for tiden. Såpass heftig at en kan lure på om det har gått sport i det. Folk som har noen kilo kropp på skia, legger gjerne hele vekta på de syltynne stavene og langer ut alt de makter, og går det ikke fort nok, så skal det gå enda fortere og: Knekk; der brakk staven og vekk med’n. Delt i to eller tre. En bit her, en annen der, ei trinse borte, en pigg mistet. Det var som …

Det er da vi kommer på banen, vi fredløse: Vi bøyer oss ned og fjerner alle spor av brekk. Tar hånd om lakkert bambus og rød karbon, blankt metall og blå plast og har snart nok til å bygge ei hel hytte, i det minste en sittebenk i ei snøhule oppi lia. Sånn kommer vi til nytte. Mens andre bare peser av gårde.

Godt det ikke er VM i stavsprang nå. Det skulle tatt seg ut.

Ha en brekkfri helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.