Planen var å teste elva. Det er ufisket ørret i den, men akkurat nå så er elva mi så lita og tørr at en må ha med seg vann for å kunne fiske i den. Så jeg bestemte meg for å gjøre noe jeg nesten aldri har gjort. Se på en fotballkamp. Jeg har aldri skjønt hva det er som gjør fotball så stort. Jeg har aldri skjønt greia.

Jeg har aldri eid en fotball heller, og da vi gikk på skolen tror jeg ikke engang jeg stilte meg opp for å bli valgt ut på fotballaget. Det var ikke noe poeng i det. Ingen der hadde bruk for det jeg kunne tilby, og jeg var på ingen måte interessert i å delta heller.

Men så ble det VM. Og så tenkte jeg at nå skal jeg jammen meg sette meg ned. For å se om tålmodigheten rekker gjennom en hel fotballkamp. 90 minutter med noe så begredelig som tatoverte mannfolk som løper at og fram og sparker på ei kule er stivt. Jeg heier ikke på noen, det eneste jeg er glad for er at Norge er så dårlige at de ikke er med.

Så jeg har valgt kamp etter innfallsmetoden. Valget falt på Iran mot Portugal. På nett-TV ute på terrassen en aldeles deilig sommerkveld i juni. Med whisky og sigar. Ved halvgått løp var jeg fortsatt våken. Og stolt av det. Men da skjønte jeg på disse analysemenneskene i TV-studio at det var mer action i den andre kampen som gikk samtidig. Den mellom Marokko og Spania. Den som jeg ikke så på.

Så jeg byttet kamp.

Det var ingen klok beslutning. For da rant det sjølsagt på med mål og leven i den kampen jeg hadde byttet fra. Sigaren min brant ned og folk med flagg i ansiktet satt i Russland og gråt.

Jeg skjønte at det var min manglende rutine og mitt tynne erfaringsgrunnlag som hadde snytt meg for både straffe og mål. Så jeg skal prøve en kamp eller to til. I lag med en kompis. Jeg prøver stadig å knekke fotballkoden.

Men hvis elva stiger. Så går ørreten først.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.