Spesielt dette kodespråket, eller blomsterspråket, som det visstnok kalles, og som har vært mellom politimannen Eirik Jensen og hasjsmugleren Gjermumd Cappelen virker som en tåpelig idé, uansett om Jensen har gjort det han står tiltalt for eller ikke.

For driver hardbarkede kriminelle virkelig og kommuniserer på denne måten?

Snakker om «sol» og «biler i grøfta». Er ikke det veldig tegneserieaktig og klisjéaktig på lik linje med at pressefolk går med pressekort i hattebremmen og at spioner klipper hull i avisene slik at de kan sitte på en benk og få med seg alt?

Samtidig virker dette blomsterspråket som en utrolig stressende måte å prate til hverandre på. Hva om den ene parten ikke skjønner hva den andre mener?

Det gir rom for mange misforståelser og slik sett må det vel være mye bedre å møtes på et tak og prate ut?

Men dette blomsterspråket virker å ha satt i gang noe hos det norske folk, også her på ordfabrikken hvor flere (blant annet undertegnende) har begynt å bruke dette språket på tull til noen kollegaer. Blant annet til min sjef som har blitt foret med meldinger som «Håndverkeren kommer snart» og «Pepperkakene er godt stekt».

Så langt gikk det at da jeg sist helg sendte en melding til ham om et alvorlig tips fikk jeg til svar:

«Ok. Nå er det ikke blomsterspråk?»

Da var det på tide å snakke som før igjen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.