Uten å snu meg kunne jeg ane at det var meg mannen bak bensinstasjonsdisken snakket til, der jeg sto i skjørt, med musefletter og en flaske frostvæske i hver hånd. En ny lampe hadde begynt å lyse på dashbordet i min nå 18 år gamle bensinslukende doning. Godt hjulpet av google hadde jeg funnet ut at det antakelig var frostvæske bilen hungret etter. Og om jeg trengte hjelp? Ja. Masse hjelp.

Den sindige karen med de ru nevene kom luskende bort til stasjonens rikholdige utvalg av beholdere med flytende greier. «Blå eller rød?» spurte han. «Ha’kke peiling», svarte jeg, «kanskje blå». «Dumt å fylle på feil», sa den bilkyndige, «kjør bilen fram i lyset utafor døra her, så skal jeg sjekke for deg». Jeg tok meg i å bli overrasket over tilbudet. Basert på tidligere erfaringer trodde jeg bensinstasjonsansatte nå til dags ofte hadde bedre håndlag med pølser og hamburgere, men ikke han her. Han stakk en pinne ned i frostvæskebeholderen og dro opp noe svart gugge. Det fantes ikke så mye som en dråpe igjen der nede. Den bilkyndige fikk en bekymret rynke i pannen. Jeg satte motoren på spill og gamblet på blått.

Jeg takket og betalte. Overbevist om at han sikkert ville fortsette pølsestekingen, sa jeg at jeg kunne fylle på selv, mens jeg fiklet fram telefonen for å slå nødnummeret til livets store servicesentral, pappa. Men neida. «Du blir så grisete på hendene om du begynner med dette», sa mannen, grep tak i flasken og strenet ut til det vidåpne panseret. Noen ville sikkert kjent det rykke til i likestillingsmuskelen. Selv var jeg letta. Letta over at over at jeg slapp å vaske vinduene med frostvæske det neste året, eller enda verre: påføre bilen dens endelikt. Og letta over at det fortsatt er mulig å få bilkyndig assistanse på bensinstasjonen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.