Uten å snu meg kunne jeg ane at det var meg mannen bak bensinstasjonsdisken snakket til, der jeg sto i skjørt, med musefletter og en flaske frostvæske i hver hånd. En ny lampe hadde begynt å lyse på dashbordet i min nå 18 år gamle bensinslukende doning. Godt hjulpet av google hadde jeg funnet ut at det antakelig var frostvæske bilen hungret etter. Og om jeg trengte hjelp? Ja. Masse hjelp.

Den sindige karen med de ru nevene kom luskende bort til stasjonens rikholdige utvalg av beholdere med flytende greier. «Blå eller rød?» spurte han. «Ha’kke peiling», svarte jeg, «kanskje blå». «Dumt å fylle på feil», sa den bilkyndige, «kjør bilen fram i lyset utafor døra her, så skal jeg sjekke for deg». Jeg tok meg i å bli overrasket over tilbudet. Basert på tidligere erfaringer trodde jeg bensinstasjonsansatte nå til dags ofte hadde bedre håndlag med pølser og hamburgere, men ikke han her. Han stakk en pinne ned i frostvæskebeholderen og dro opp noe svart gugge. Det fantes ikke så mye som en dråpe igjen der nede. Den bilkyndige fikk en bekymret rynke i pannen. Jeg satte motoren på spill og gamblet på blått.

Jeg takket og betalte. Overbevist om at han sikkert ville fortsette pølsestekingen, sa jeg at jeg kunne fylle på selv, mens jeg fiklet fram telefonen for å slå nødnummeret til livets store servicesentral, pappa. Men neida. «Du blir så grisete på hendene om du begynner med dette», sa mannen, grep tak i flasken og strenet ut til det vidåpne panseret. Noen ville sikkert kjent det rykke til i likestillingsmuskelen. Selv var jeg letta. Letta over at over at jeg slapp å vaske vinduene med frostvæske det neste året, eller enda verre: påføre bilen dens endelikt. Og letta over at det fortsatt er mulig å få bilkyndig assistanse på bensinstasjonen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00