Det hele startet i fjor høst. Jeg reiste til en litt shady bruktbilforhandler i et av Drammens aller mest shady strøk. Der la jeg sparepengene i en rød Ford Mondeo fra 2010. Etter tre minutter på E18 blinket varsellampene på dashbordet. «Engine malfunction», sto det. Kanskje burde også mine varsellamper begynt å blinke allerede da.

Bilselgeren rettet feilen, men på rekordtid dukket tre ulike og mistenkelige lyder opp fra motor og forstilling. I løpet av noen måneder hadde 35.500 kroner skiftet hender fra mine til Mekonomens.

Kanskje er det traumene fra disse opplevelsene som har gjort meg syk. Nå har jeg uansett mer fintfølende ører enn haren i revens jakttid. Jeg tilbakelegger ikke en kilometer uten å lytte etter en ny lyd. «Skulle det høres sånn ut?» I hver sving er jeg redd for at det skal knake, brake, smelle eller hyle. «Det låt da ikke slik i stad.» Og nesten daglig oppdager jeg nye toner i Mondeoens marerittaktige melodi. «Det hørtes dyrt ut.»

Akkurat som hypokondere flest tyr jeg til legen, i mitt tilfelle Mekonomen, og bilhypokondernes svar på Kvinneguiden.no, Diskusjon.nos bilforum, når jeg frykter at noe er galt. Og akkurat som for hypokondere flest viser mine symptomer seg ni av ti ganger å være ufarlige. (Det er for eksempel helt normalt at det spraker i understellet når man kjører på grusvei.)

Nei, den eneste kuren mot bilhypokondri er nok en splitter ny Kia med sju års garanti. Inntil jeg får råd til noe sånt, må jeg leve i frykt med Toto på volume 28.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.