Derfor kom påskens atletiske prestasjon overraskende på familien.

Settingen var uvant: Lillebror og jeg hadde handlet matvarer for å fylle kjøleskapet i ferieleiligheten til påske. Det er ikke akkurat dagligdags at vi to er på handletur sammen, og derfor var rollefordelingen en smule uklar. Men varene var betalt, og nå sto vi på en parkeringsplass i Tyskland, klare for å lempe marsipanegg og vinflasker inn i leiebilens bagasjerom.

Vi var godt i gang da handlevogna plutselig var forduftet. Søkk borte. Jeg løftet blikket. Synet som møtte meg, fikk svetten til å piple fram. På den andre siden av vegen dundret vår tungt lastede metallvogn i retning ikke én, men to biler: en nypolert BMW og en glinsende Audi. Alle verkstedsregningers mor blinket i det fjerne. Det neste sekundets atletiske reaksjon var av en sånn art at Usain Bolts 100-meter blekner. Hadde det ikke vært for at ansiktsuttrykket mitt vitnet om en nært forestående og potensielt heftig dyr krise, kunne forbipasserende trodd jeg prøvde å sette ny verdensrekord i tresteg der ute på parkeringsplassen. En gaselle-oppvisning av de sjeldne utspant seg. En demonstrasjon av spenst, styrke og en ørliten dose kløkt.

Med 10 centimeters klaring mellom Audien og BMW-en og handlevogna fikk jeg røsket tak i håndtaket. Min langt mer sporty bror ble stående og måpe. «Hadde vi sett det i sakte film, ville vi til og med sett at du så deg både til høyre og venstre før du krysset vegen», sa han imponert da vogna var forsvarlig parkert og pulsen hadde roet seg. Så der fikk jeg min atletiske revansje. Best når det gjelder. Ahh!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.