Jeg snakker om fotball.

Det første man mister som avdanket fotballsparker er selvinnsikten, og dette kommer tydelig fram når «Hamar Wedensday» møtes i en slitt gymsal hver – ja, du gjettet riktig – onsdag.

«Tar De livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, så tar De lykken fra ham med det samme», heter det i Villanden og disse kloke ord passer nok inn i hodet til de som utgjør dette fotballaget.

For når selvinnsikten er forduftet og selvbedraget regjerer, lurer hodet oss til å tro at vi er raskere, smidigere og at vi faktisk har teknikk.

Et eksempel kan være det jeg for snart to uker siden opplevde: Jeg gjentar: Opplevde.

I mitt hode har jeg ballen nede ved eget mål. En bergensk hjernekrymper kommer rusende imot, men finten min går så raskt at bergenseren ikke har noe annet valg enn å sparke meg rett ned.

Hadde hendelsen blitt filmet ville det muligens sett litt annerledes ut. Kanskje det hadde vist seg at jeg sparket meg selv?

Faktum er at jeg fortsatt hangler etter denne hendelsen. Men det har jo selvsagt ingenting med alderen å gjøre …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.