Selvfølgelig handler det om noe livsviktig, så hvis du trår feil – enten av mangel på kunnskap eller fordi man ignorerer informasjon – er det i verste fall fatalt, og uansett utilgivelig.

For du utstyrer vel ikke unga dine med reflekser som har gått ut på dato? Det viser seg nemlig at de lysende brikkene er ferskvare og har «best før»-dato. BAM! Der fikk du den! Det holder nå ikke bare å skanne kjøleskapet for livstruende mat som har passert holdbarhetsdatoen, du må også gå over boder og skuffer og bytte ut den dødelige refleksbeholdningen. Den glitrende brikken, armbåndet eller vesten varer bare tre år, og levetida forkortes ytterligere hvis refleksen ripesopp av lekende unger eller skrapende nøkler refleksen treffer nedi lomma.

Å sprade rundt i mørket med brikker med Televerkets logo på, eller OL-ringene fra Lillehammer er altså ingen livsforsikring. De er på alle måter ut – og trafikkfarlige.

Ikke noe nytt at forsikringsselskapene lever av folks usikkerhet generelt og foreldres angst spesielt. Meldinga om skumle refleksvaner i de tusen hjem kom nemlig fra Tryg Forsikring. De hevder enda til at det er farligere å gå med en dårlig refleks enn å gå uten!

Det setter en støkk i alle oppofrende, pliktoveroppfyllende foreldre, som selvfølgelig ikke kimser av refleksbruk. I disse mørke halloweentider er vi så klart nervøse for om unga blir sett, der de løper rundt i klovnedrakter og zombiemasker.

Som forelder er det derfor bare å gå i seg sjøl: Kjøp inn splitter nye reflekser, nok til å tapetsere unga som selvlysende spøkelser. Jeg veit at du verken tør eller bør la være.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00