Selvfølgelig handler det om noe livsviktig, så hvis du trår feil – enten av mangel på kunnskap eller fordi man ignorerer informasjon – er det i verste fall fatalt, og uansett utilgivelig.

For du utstyrer vel ikke unga dine med reflekser som har gått ut på dato? Det viser seg nemlig at de lysende brikkene er ferskvare og har «best før»-dato. BAM! Der fikk du den! Det holder nå ikke bare å skanne kjøleskapet for livstruende mat som har passert holdbarhetsdatoen, du må også gå over boder og skuffer og bytte ut den dødelige refleksbeholdningen. Den glitrende brikken, armbåndet eller vesten varer bare tre år, og levetida forkortes ytterligere hvis refleksen ripesopp av lekende unger eller skrapende nøkler refleksen treffer nedi lomma.

Å sprade rundt i mørket med brikker med Televerkets logo på, eller OL-ringene fra Lillehammer er altså ingen livsforsikring. De er på alle måter ut – og trafikkfarlige.

Ikke noe nytt at forsikringsselskapene lever av folks usikkerhet generelt og foreldres angst spesielt. Meldinga om skumle refleksvaner i de tusen hjem kom nemlig fra Tryg Forsikring. De hevder enda til at det er farligere å gå med en dårlig refleks enn å gå uten!

Det setter en støkk i alle oppofrende, pliktoveroppfyllende foreldre, som selvfølgelig ikke kimser av refleksbruk. I disse mørke halloweentider er vi så klart nervøse for om unga blir sett, der de løper rundt i klovnedrakter og zombiemasker.

Som forelder er det derfor bare å gå i seg sjøl: Kjøp inn splitter nye reflekser, nok til å tapetsere unga som selvlysende spøkelser. Jeg veit at du verken tør eller bør la være.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.