Som vaskeekte vinterbarn må jeg bare si at jeg liker den fine og kalde årstiden. Noen ganger lurer jeg likevel på hvorfor i alle dager vi bor på denne ugjestmilde delen av planeten.

Å måke snø er greit nok en gang iblant, men når man bruker en hel kveld på å rydde gårdsplassen – bare for å våkne opp dagen etter til enda mer snø, slik at man må gå i gang med det samme én gang til – da kan man virkelig begynne å lure.

«Kjøp deg snøfreser», sa en kollega som liker ting med motor og mye lyd. Akkurat den tanken har egentlig aldri slått meg før nå.

Ivrig begynte jeg å lete på nettet, og fant raskt en barsk doning fra et kjent japansk merke. Rød og passe aggressiv. Jeg spurte kollegaen hva han tenkte:

«Du skar da itte ha en slik frøkenmaskin», var hans umiddelbare respons.

«Her», sa han – og viste meg en annen nettside med langt grovere redskap:

«En slik en skar du ha: Manhood Xtender MK IV fra Blizzard Bonanza i Ontario. Med en Detroit-diesel på 700 hester rydder du en fotballbane på to minutter. Dette er samme kaliber som brukes til å brøyte Bergensbanen over Finse. Midt i blinken for deg. For du vil vel være Mann …?»

Ja, jo, det var absolutt en tøff snøfreser, men doningen kostet også tre ganger så mye som bilen min. Kollegaen himlet med øynene:

«Tenker du på prisen, din selvopptatte jævel? Hva med den dagen kona di skal føde midtvinters og du ikke kommer deg ut med bilen fordi du prioriterte å kjøpe campingvogn og tøfler?»

Jeg prøvde å forklare at jeg verken er gift, gravid, campingturist eller tøffelmisbruker – men uten hell. Dessuten trenger jeg jo bare å få ryddet ei smal stripe slik at jeg kan subbe ut i slåbrok og slippers og hente lørdagsavisa …

Kollegaen snøftet og ristet oppgitt på hodet.

Uansett om det er snakk om mennesker eller snø, så ender jeg visst alltid opp med å SKUFFE …

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00