Det var tøft å hete Bang på barneskolen. På ungdomsskolen også, for den saks skyld. På videregående avtok det litt, men det var fortsatt noen som syntes det var morsomt.

Kollegene mine, og noen kompiser, kaller meg fortsatt for Banger’n. Da jeg var ung og sprek og hadde scoret mål, for Dala mot HamKam 2 på Briskeby, slo Hamar Dagblad til med «Bang i mål» som overskrift. Det var ikke akkurat hardt, det skuddet, men tittelen var gøyal. Ofte tenker jeg at jeg burde jobbet som sprengningsbas eller noe slikt. Jeg hadde nok kanskje hatt en fordel i ansettelsesprosessen der. Det hadde kledd meg. Akkurat slik som det gjorde for tidligere leder i Finnmark jeger og fiskeforening, Vilfred Bang.

Jeg er ikke bedre enn at jeg synes slikt er kostelig, så nå når jeg begynner å flere enn ett grått hår, har jeg forståelse for at mitt etternavn var, og er, noe som folk trekker på smilebåndet av. Da jeg bodde på Bjølsen i Oslo, var det i etasjen over en tannlege. Tannlege Røskeland. Det er ikke til å unngå å le av den kombinasjonen der. Jeg var der selv ved én anledning. En meget dyktig tannlege for øvrig. Jeg slapp forresten unna med litt småting til tross for min uryddige tanngard.

Røskeland er slett ikke alene. Nylig tikket det inn en pressemelding fra Ringnes her i redaksjonen, signert kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard. Randi Harr Svare er tidligere adjunkt og norsklærer. I Skien drev Torleif Trykkerud som kiropraktor i en årrekke, mens i Drammen kan man oppsøke doktor Salve Greibrokk. Like sikkert er det at tidligere sjef for park og friområder i Friluftsetaten Reidun Stubbe og forskingsleder ved Norsk senter for bygdeforsking Oddveig Storstad er på rett sted.

Kanskje synes du dette var moro. Eller var det Bang kræsj?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00