På veg ut i Europa hadde vi gjort en stopp i Halmstad og tatt turen innom en hurtigmatsjappe av den sorten hvor de skreddersyr menyen på bestilling. En kjapp løsning, vanligvis.

«En grov bagett med kalkun og dobbel ost», forlangte jeg, naturligvis på klingende norsk. Bagettmaker nummer én nikket vennlig, skar opp en brødbit og la på kjøtt og ost. I god samlebåndsstil skulle nå hans kollega, svensk han også, overta ekspederingen.

«Salat (på svensk: sallad), paprika (paprika) og agurk (gurka)» svarte jeg da han spurte hva han skulle fylle bagetten med.

Jyplingen så overbærende på meg og fniste litt, som om det skulle være et stammespråk fra Amazonas jeg forsøkte å få ham til å forstå.

Han anmodet om å legge om til engelsk. Jeg gikk for peking:

«Agurk» gjentok jeg og veivet i retning de oppskårne skivene. Han så ut som et spørsmålstegn. Jeg gjentok meg selv.

«Ahhhhh, cucumber!» utbrøt han til slutt på den mest cockney'e engelsken jeg noensinne har hørt.

«And which dressing du you want?» fortsatte selgeren etter motvillig å ha måttet godta norskklingende «salt og pepper».

«Hvitløk», svarte jeg. Den grønne tuben foran ham var merket «Vitlök».

Dermed burde den norske varianten være mulig å skjønne, om man la til et snev av godvilje. Han tok seg kokett til pannen og gjentok spørsmålet. Jeg gjentok svaret.

Og sånn sto vi der og gjentok oss selv, like fordømt sta begge to, helt til han på sin briljante engelsk utstøtte et «ahhhh, garlic!».

«Something to drink?» fortsatte han. «Cola zero», svarte jeg mutt. Det kunne han vanskelig protestere på, men jammen gjorde han et forsøk.

Etter mye om og men fikk jeg til slutt bagetten. Den hadde en litt «konstig» bismak.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-striper, både med og uten underlige aromaer ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.