Badevekta passer på deg. Når alt kommer til alt er vel det det står på den 36 siders bruksanvisningen som følger med. «Kroppsanalyse» står det. Ikke mer, ikke mindre. En trofast følgesvenn sa takk for følget kort tid før sommerferien. Den hadde vært i familiens eie i godt og vel et tiår, og tatt mangt et tungt løft. Det hjalp ikke å skifte batteri eller endre underlaget. Uansett hva vi gjorde nektet den å registrere stort mer enn 20 kilo Så det måtte bli en nyanskaffelse.

Og nå står den klar til bruk, etter å ha bladd igjennom en trykksak med like mange sider som dagens avis, og brukt tastaturet til å fortelle datamaskinen under glassplaten om vitale ting som kroppshøyde, alder og kjønn. Men først måtte vi ta av sokkene og stige opp på platen. Det var nødvendig for at en neste gang skulle bli gjenkjent av vekta.

HER er en samle-side med mange GOD DAG!

Så nå er det ikke bare kiloene som kommer fram på displayet foran de bare føttene. Nå får vi også greie på de såkalte kroppsverdiene. Vekta gir et raskt overslag over andelen fett kroppen inneholder. Og hvor mye vann den består av. Andelen muskler i kroppen kommer også fram, og ikke minst hvor mange kalorier du har klart å få i deg siste døgnet.

Akkurat det siste fikk ny aktualitet noen dager senere. Et nytt kjøleskap fant også vegen over dørstokken. Og husets aller nyeste ervervelse hadde ikke noen lavere ambisjoner enn den forrige. «Kjøleskapet ditt kjenner deg», heter det i reklamen. Det framheves at det er intelligent, og skal innrette seg slik at alt blir til det beste for deg.

Det sies at det er mulig å gjøre at slike såkalte intelligente innretninger kan «snakke sammen». Da er det vel ikke lenge før en kan oppleve at badevekta har tatt et initiativ og fortalt kjøleskapet hvordan tilstanden egentlig er. Og da kan du vel risikere å måtte starte dagen med låst kjøleskapdør. «Storebror seg deg», heter det. Kanskje det var badevekta og kjøleskapet de tenkte på?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.