Det er slutt på sommeren og badingen. Bestefedre vet hva de vil og er ganske bestemte. Du kan gå litt i vannkanten og vi kan kaste litt stein i vannet. Bestefar kan lære bort fiskesprett.

Det var litt bløtt i vannkanten, sier du? Du må ta av sko og sokker? Joda, det er rimelig, det. Det er ubehagelig å være bløt på beina. Og for å få tak i akkurat den steinen som er finest å kaste med, er det nødvendig å vasse litt i vannet? OK, da sier vi det. Men du må brette opp buksene så de ikke blir bløte. Det er for kaldt i vannet for å bade. Det har bestefar avgjort. (Og bestefedre kan være ganske bestemte).

Buksa ble litt bløt likevel? Det kom en bølge da du skulle vasse for å få tak i steinen? Den ble visst ikke så rent lite bløt, heller. Bløt helt opp til skrittet. Om du kan ta den av deg? Ja, det ser ut til at det må bli den beste løsningen. Du kan jo ikke gå rundt med så bløt bukse. Men nå må du få tak i denne steinen og komme på land igjen. For det var jo ikke meningen at du skulle være så mye ute i vannet. Bestefar har avgjort at det ikke blir noen bading i dag. Og når bestefar har sagt det, så er det avgjort.

Det var litt djupere der steinen lå enn det så ut fra stranda, sier du? Du måtte bøye deg ned for å få tak i den, og da ble trusa også bløt? Og da kan du like godt vise bestefar de svømmetakene du har lært deg, sier du? Det var tre tak, det var fire, det var fem. Og vannet var slett ikke så kaldt?

Men nå er det tid for å komme opp igjen. Det er kaldt i vannet, og det skulle jo ikke bades i dag. Det har bestefar avgjort. Og bestefedre er ganske bestemte, og lar seg slett ikke lure trill rundt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.