Båtlua er i overkant stor. Den sitter på snei, og det skal ikke rare vindkastet til for å bikke den helt over. Den gule dusken i front henger og dingler foran øya. Gutten, skal jeg tippe at han er snaut 10 år, stirrer rakt inn i noteheftet som er festet til kornetten med ei noteklype som sikkert ble innkjøpt av materialforvalteren på syttitallet en gang. Den er rusten rundt festeklemma, og vond å justere. Det er derfor den sitter skjevt på instrumentet hans.

Venstre, høyre, venstre, høyre. Mer eller mindre taktfast tasser han forbi meg. Han spanderer ikke på seg et eneste blikk til siden. Ser verken besteforeldre eller eldre søsken som står langs ruta og ser at han kommer tassende i polyesteruniform noen meter bak flaggborgen.

Det er ikke mye rock’n roll over Gammel jegermarsj. Men det er nå den som dukker opp i rekkefølgen i noteheftet som de har øvd på i forkant av dagen. Han liker ikke Gammel jegermarsj. Tamtrata. Han synes den er kantete og hakkete og firkantet og rar. Det er ingen runde hjørner over Gammel jegermarsj. Hvis den hadde vært en is, slik som de som står ved siden av vegen spiser på, så ville den aldri i verden ha vært en kroneis. Den hadde vært et eller annet kjedelig på pinne. Noe firkantet som smakte av tre.

Venstre, høyre, venstre, høyre. Gudene veit hvor mange timer han har holdt det gående i dag. Det er ni marsjer i noteheftet, som for øvrig er pakket inn i plast. Mai er en lunefull dame. Han teller, går, former leppene til abbortryne og blåser i kornetten. Og det som holder han gående, er at i kveld. Når hele festivitasen er parkert. Da skal han på YouTube.

Og se på menn som spiller gitar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.