Mens kriminelle tidligere spredte frykt, har de nå gått over til frukt. Nærmere bestemt denne litt snodige steinfrukten avokado.

Her for noen dager siden kunne vi lese om en fæl bande i USA som hadde bøffet avokadoer med en verdi på svimlende 2,5 millioner kroner. Hvorfor? Jo, fordi frukten visstnok er så etterspurt at produsentene ikke klarer å levere nok. Dermed skyter de allerede høye prisene enda mer i været, og avokado blir plutselig verdens mest verdifulle råvare. Ikke rart disse tjuvraddene prøver lykken.

Jeg stusser forresten over at avokado er en frukt. I mitt hode er den mer en grønnsak, men nå er jeg heller ikke botaniker. Min definisjon av frukt er noe som smaker søtt og godt – med deilige safter og assosiasjoner til late sommerdager. Fersken for eksempel. Jeg tenker belønning. Grønnsaker derimot, det er alt som er sunt og ikke nødvendigvis så veldig godt, og der passer avokado ganske greit inn. Jeg er sikker på at du hadde blitt betuttet hvis du hadde fått en fruktsalat laget utelukkende med avokado. Uansett, jeg regner med at det snart blir klin umulig å få tak i denne frukten her til lands, så jeg har brukt skattepengene til å fylle garasjen med 2.112 avokadoer, noe som burde holde i fem år.

I framtiden ser jeg for meg at avokado kun selges på det illegale markedet. «Pssst», sier mannen med svart frakk på hjørnet. «Jeg har stein i skoen», mumler han lavt – og blunker tre ganger med høyre øye. Du kikker deg nervøst rundt før du smetter inn i smuget og kjøper en brukerdose spisemoden avokado til den nette sum av 900 kroner. Jeg, med mitt gedigne lager, kommer til å bli styrtrik i en fei. Hvem har sagt at kriminalitet ikke bærer frukter?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.