Ryggen på bøkene skal inn i hylla nå, sånn at det blir umulig å skille krim og fantasy, mens eselører skal fram i lyset. Det er trenden for 2019 – og et av de mest idiotiske interiørtipsene feltets fagfolk noen gang har kommet opp med. Problemet med bøker er visstnok at de har så mange ulike farger på ryggen at det er stygt å ha dem stående framme. Eller hjemmekoselig, som mange av oss kaller det.

Om fargene skulle være et problem, tenker jeg sånn helt umiddelbart at det vil bli enda mer problematisk å vende titler og forfattere inn og sidene ut. Du skal kjenne din bokhylle skrekkelig godt om du med en sånn løsning evner å finne igjen noe som helst.

– Det er det mest tåpelige jeg har hørt! Det blir omtrent som å legge fjernkontrollen til tv-en opp ned, utbasunerte jeg i sofakroken forleden dag, og illustrerte innvendingen med å snu de to fjernkontrollene. To sorte, rene undersider vendte mot oss fra det mørke salongbordet. Det så dessverre rent stilfullt ut. Støv mellom knappene er man i tillegg forskånet for. Antakelig blir dette en ny trend.

Mitt hardtslående eksempel fungerte dårlig, særlig ettersom vi nå har begynt å legge fjernkontrollene med buken i været, men jeg kan godt begynne å gå med genseren bak fram eller sokkene vrange for å illustrere hvor idiotisk bokhylletrenden er. En kompis dekker allerede på bordet med tallerkener og glass opp ned når familien skal spise middag. Stort sett går det greit, men det blir en del søl når han serverer suppe.

Bokhyllene mine blir som de er. Det er andre interiørtrender jeg gleder meg mer til. For eksempel gleder jeg meg veldig til den dagen det blir trendy å la oppvasken stå på benken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00