Hele sulamitten er bare en eneste stor konspirasjonsteori, trolig satt i sving av russerne. Eller CIA. Astrologi derimot – det er mer min greie. Fordi jeg er så heldig å være født i slutten av februar, så har jeg automatisk blitt påført en hel haug med personlige egenskaper – kun fordi jeg er født i fiskenes tegn.

For noen år siden hadde jeg god kjemi med en dame. Ja, det går fort noen år mellom hver gang, men det har faktisk skjedd. Uansett, tonen var god – tidvis svært god – helt til hun spurte hvilket stjernetegn jeg var født i. «Fisk», svarte jeg muntert – mens jeg lagde en tåpelig torskemunn som trolig var mer sjarmerende i mitt eget hode. Jeg fniste lavt. Damen strammet derimot leppene. Ansiktet stivnet idet hun langsomt satte ned kaffekoppen med et skjørt klirr. «Er du fisk? Oi ... Jeg ... Jeg må nesten gå nå ...!»

Og siden har jeg ikke sett henne. Damen var åpenbart født i et stjernetegn som absolutt ikke passet sammen med en liten fisk, så da var det brått slutt. Fisker hadde hun nemlig så eksepsjonelt dårlig erfaring med, så den fella skulle hun i hvert fall ikke gå i én gang til. Jeg dømmer henne ikke.

Ifølge diverse horoskoper skal jeg som fisk være en ganske følsom og ubesluttsom dagdrømmer som er mer eller mindre talentløs når det kommer til forvaltning av penger. Av negative egenskaper nevnes også at jeg er eksentrisk, upålitelig, selvsentrert, kald, fjern, uberegnelig, forvirret, deprimert, uansvarlig, slem og sterkt utsatt for avhengighetsproblemer. Flere av mine venner vil nok hevde at dette stemmer skremmende godt.

Alt dette – kun fordi jeg er født i slutten av februar. Jeg skjønner utmerket godt at hun dama stakk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00