Hvis du ikke kan møte presis, så sørg i det minste for å møte andpusten.

Det er faktisk det minste vi kan gjøre av hensyn til de som var på plass og kanskje har kastet bort flere minutter på å vente på oss som er født et kvarter for seint, og som fortsatt sliter med å ta igjen det vi tapte i starten.

Jeg har faktisk prøvd. Da jeg ikke kunne skylde på nedsatt fart og vegarbeid på E6, prøvde jeg en ny veg til jobben. Det var ingen suksess, farten var ikke høyere der, i hvert fall ikke på mannen med Toyota som overså at 60-sonen var opphevet og fortsatte ufortrødent i 54 kilometer i timen. Mandagens 10 minutter for sent, ble til 12 minutter på tirsdag. På dag tre var det klart for alternativ veg B. Den korteste i følge min bedre halvdel som forsker i den slags, og håpet om å klokke inn presis på jobben var definitivt til stede.

Vegen var litt smalere og mye glattere enn jeg trodde, og vikeplikten som jeg valgte å benytte meg av stjal nok et snaut minutt. Så det gikk ikke. Riktignok økte ikke etterslepet, men fem minutter er fortsatt fem minutter, og ikke innafor den målsettingen jeg hadde satt meg selv.

Nå var gode råd dyre, riktignok er det veger på kryss og tvers, men de fleste er både lange og smale og glatte om vinteren, og neppe redningen. Det var faktisk bare en mulighet igjen, slik jeg vurderte situasjonen. Og siden ingenting skulle være uprøvd i min streben etter å komme presis, så ble den mest drastiske av alle planer satt i verk. Og jammen virket det. To minutter før tida var jeg på plass, og lot som jeg ikke så mine kollegers overraskede blikk.

Dag fire ble den dagen jeg startet hjemmefra ti minutter tidligere enn vanlig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.