Buss for tog er en ganske vanlig greie som mange av oss har vært borti de siste årene. NSB skal ha for at de setter opp alternativ transport når togene ikke går, og de er tydeligvis også et godt forbilde for andre transportbedrifter.

Forrige helg skulle jeg nemlig ta fly fra Oslo til Kristiansand. En kort og enkel tur som i utgangspunktet burde gå ganske greit. Men fire timer før jeg flyet skulle gå, kom beskjeden om at flyet var kansellert. Kjipt, men jeg kastet meg rundt og bestilte billett med et annet flyselskap. I ettertid viste det seg at det var unødvendig. Nesten.

For flyselskapet som kansellerte sin rute hadde nemlig sett til andre aktører innen transportbransjen. De hadde satt inn buss for fly. Jeg tipper mange av passasjerene jublet da de fikk vite at flybilletten deres ble trygt plassert på jorda. Man merker jo nesten ikke forskjell på flytur og busstur. Om det også etter byttet av framkomstmiddel ble beregnet 45 minutter fra Oslo til Kristiansand, vites ikke.

På en annen side hadde man flaks denne gangen. Turen skulle jo bare gå innenfor Norges grenser. Neste gang kan det jo være flyet til Thailand som blir kansellert. Det kan bli en langt tyngre busstur. Det er litt kjipt å sjekke inn på bussen til Thailand for en to ukers ferie, for så å måtte snu halvvegs på reisen for å rekke hjem igjen til jobb. Du angrer kanskje litt på ferien når du hopper av bussen i Usbekistan for å snu.

Ordentlig komplisert blir det først om det kansellerte flyet skulle til Australia. Når man må ta båt for buss for fly, vil nok kanskje mange ikke klare å henge med helt. Men selskapene skal ha for at de ser verdien av buss som et godt alternativ. Neste gang bestiller jeg bussbillett først som sist.


Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.