Jeg tenkte på det da jeg lette huset rundt etter telefonen som jeg akkurat hadde med meg ut fra badet og tydeligvis må ha lagt fra meg et lurt sted. Oppe, kanskje? Eller ute … Trenger den faktisk akkurat nå for jeg må ringe mannen for å høre om han har sett hvor jeg har lagt lommeboka mi? For det hadde jo vært greit å ha førerkortet med seg når jeg skal kjøre inn til verkstedet med den bilnøkkelen som jeg skulle ha levert på veg hjem fra jobb i går, men som av en eller annen grunn ble med hjem igjen.

Det finnes mange tips og råd for hvordan man kan trene hjernen til å huske bedre. En veldig gammel dame i familien pleide å gjemme handlelista nederst i veska, og prøve å huske alt som sto på den. Da hun sjekket lista rett før hun skulle ta bussen hjem fra byen, så hadde hun som regel alt. Det kan godt hende jeg har fortalt denne historien før, forresten, men jeg prøver ofte en variant av den gamle damens metode selv. Den eneste forskjellen er at handlelista mi ligger igjen hjemme på kjøkkenbenken, og jeg må nesten alltid ned igjen på butikken.

Men tilbake til utgangspunktet. Til diskusjonen for fire–fem måneder siden, jeg vet jo at jeg har rett. Jeg skjønner virkelig ikke at mannen kan påstå at jeg sa det ene og at han har sagt det andre, jeg har ikke glemt et eneste ord av det som ble sagt og skjønner ikke hvorfor han ikke bare kan akseptere at det ikke er noe i vegen med hukommelsen min.

Det spørs om jeg ikke burde dele noen hjernetrim-tips med mannen i mitt liv. For han husker ingenting ….

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00