Jeg tenkte på det da jeg lette huset rundt etter telefonen som jeg akkurat hadde med meg ut fra badet og tydeligvis må ha lagt fra meg et lurt sted. Oppe, kanskje? Eller ute … Trenger den faktisk akkurat nå for jeg må ringe mannen for å høre om han har sett hvor jeg har lagt lommeboka mi? For det hadde jo vært greit å ha førerkortet med seg når jeg skal kjøre inn til verkstedet med den bilnøkkelen som jeg skulle ha levert på veg hjem fra jobb i går, men som av en eller annen grunn ble med hjem igjen.

Det finnes mange tips og råd for hvordan man kan trene hjernen til å huske bedre. En veldig gammel dame i familien pleide å gjemme handlelista nederst i veska, og prøve å huske alt som sto på den. Da hun sjekket lista rett før hun skulle ta bussen hjem fra byen, så hadde hun som regel alt. Det kan godt hende jeg har fortalt denne historien før, forresten, men jeg prøver ofte en variant av den gamle damens metode selv. Den eneste forskjellen er at handlelista mi ligger igjen hjemme på kjøkkenbenken, og jeg må nesten alltid ned igjen på butikken.

Men tilbake til utgangspunktet. Til diskusjonen for fire–fem måneder siden, jeg vet jo at jeg har rett. Jeg skjønner virkelig ikke at mannen kan påstå at jeg sa det ene og at han har sagt det andre, jeg har ikke glemt et eneste ord av det som ble sagt og skjønner ikke hvorfor han ikke bare kan akseptere at det ikke er noe i vegen med hukommelsen min.

Det spørs om jeg ikke burde dele noen hjernetrim-tips med mannen i mitt liv. For han husker ingenting ….

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.