På TV-skjermen foran Familien Glom hadde Manchester United akkurat scoret sitt første mål mot Bournemouth, da telefonen inne på kontoret i barndomshjemmet begynte å kime. Den egentlig ikke så veldig fotballinteresserte Fru Glom skjønte at hun måtte til pers.

Om han kunne få stille noen spørsmål om transportvaner? lurte gutten i den andre enden. «Men vet du ikke hva som er på TV nå, da?» svarte Fru Glom, i jovialt forsøk på å få vende tilbake i sofakroken. Telefonintervjueren kremtet litt: «Jo da … Manchester spiller mot Bournemouth. De leder jo til og med 1-0», sa han med lengsel i stemmen. Det var åpenbart at han helst skulle gjort noe annet enn å ringe rundt til folk for å høre hva de foretrekker av bil og buss.

Fru Glom har ved en og annen tidligere anledning sett litt småskeptisk ut når Herr Glom har nevnt behovet for nye strømmeabonnement med tilgang til Liverpool eller Manchesters oppgjør. Men nå, etter at kristiansunderen igjen inntok Old Trafford, er all skepsis feid av banen. Nå sitter de der i sofaen, sammen. Herr Glom ser på fotball. Fru Glom ser på Solskjær.

Aller best er det om Pogba, som vi uinnvidde fram til desember knapt hadde hørt om, men nå er blitt rent familiære med, setter ballen i nettmaskene. Da får vi nemlig nærbilder av en strålende blid United-manager brettet utover flatskjermen. Det får følelsen av en slags moderlig godhet til å blusse opp.

Telefonintervjueren og Fru Glom var enige om at 1-0-ledelse over Bournemouth var et dårlig tidspunkt for å snakke om transportvaner, så de la på. Fru Glom tuslet tilbake til skjermen, hvor Solskjær kunne glise godt over ytterligere tre mål. Enklere har det aldri vært å sno seg unna noen spørreundersøkelse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00