Det er bare meg her. Det er fredag morgen litt før klokka åtte. Og på et asfaltert støkke vei litt øst for Hamar ruller jeg mot ukas siste arbeidsdag. Det er god plass. Det er, som sagt, nesten bare meg her.

Jeg funderer. På hva jeg gjør galt. Som alltid jobber på inneklemte fridager, i romjula og i de derre dagene før påske. De dagene når man ruller alene inn mot byen. Og det er grønt i lyskryssene. Og det er stille som i den graven det alltid refereres til når det er stille. Til og med på helt vanlige fredager føler jeg at jeg nesten ankommer denne byen alene. Og det til tross for at man er definert som en slags byrde av folkevalgte.

Det må være noe jeg bommer på. Eller. Når sluttet vi egentlig å jobbe på fredager? Torsdag ettermiddag står de dyre bilene i kø på E6. Med skiboksen full av helgegjøremål blir det hjemmekontor bak laftede tømmervegger. Og når fredagen kommer har alle, tilsynelatende alle, reist på hytta. Eller til Barcelona, kanskje. Og jeg sitter alene bak rattet i svensken som ikke går på politisk korrekt strøm som ingen har betalt for. Og skal på jobb. Og deretter hjem fra jobb.

Det må være noe jeg ikke har skjønt. En kode jeg ikke har knekt. Eller vi da, for det er selvsagt igjen noen som meg, som ikke har greid å innføre firedagersuka eller som ikke bestandig har ferie på det rette tidspunktet. Kanskje var det en streik vi gikk glipp av?

Romjula har vært stille. Trafikkmessig. Reise på jobb, reise hjem. Det var en tabbe å selge den skiboksen som satt på taket av bilen da den var ny. Selv om jeg aldri brukte den, kunne jeg i alle fall latt den sitte der. Så folk kunne tro jeg hadde fri. Slik som alle de andre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00