Det er bare meg her. Det er fredag morgen litt før klokka åtte. Og på et asfaltert støkke vei litt øst for Hamar ruller jeg mot ukas siste arbeidsdag. Det er god plass. Det er, som sagt, nesten bare meg her.

Jeg funderer. På hva jeg gjør galt. Som alltid jobber på inneklemte fridager, i romjula og i de derre dagene før påske. De dagene når man ruller alene inn mot byen. Og det er grønt i lyskryssene. Og det er stille som i den graven det alltid refereres til når det er stille. Til og med på helt vanlige fredager føler jeg at jeg nesten ankommer denne byen alene. Og det til tross for at man er definert som en slags byrde av folkevalgte.

Det må være noe jeg bommer på. Eller. Når sluttet vi egentlig å jobbe på fredager? Torsdag ettermiddag står de dyre bilene i kø på E6. Med skiboksen full av helgegjøremål blir det hjemmekontor bak laftede tømmervegger. Og når fredagen kommer har alle, tilsynelatende alle, reist på hytta. Eller til Barcelona, kanskje. Og jeg sitter alene bak rattet i svensken som ikke går på politisk korrekt strøm som ingen har betalt for. Og skal på jobb. Og deretter hjem fra jobb.

Det må være noe jeg ikke har skjønt. En kode jeg ikke har knekt. Eller vi da, for det er selvsagt igjen noen som meg, som ikke har greid å innføre firedagersuka eller som ikke bestandig har ferie på det rette tidspunktet. Kanskje var det en streik vi gikk glipp av?

Romjula har vært stille. Trafikkmessig. Reise på jobb, reise hjem. Det var en tabbe å selge den skiboksen som satt på taket av bilen da den var ny. Selv om jeg aldri brukte den, kunne jeg i alle fall latt den sitte der. Så folk kunne tro jeg hadde fri. Slik som alle de andre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.