Aksjonistene gjorde seg så tunge og umobile som bare mulig, og måtte gjerne bæres av fire personer for å få dem vekk så de fikk bygd den forbannede demningen de hadde fått for seg at de måtte bygge.

Halv åtte på mårran, like før jeg låser meg ut døra hjemme for å gå på jobb, må jeg daglig gjennom vinterhalvåret hanskes med husets egne aksjonister. Kattene hjemme kjemper hver bidige dag en kamp mot å bli lempet ut for et potensielt nødvendig toalettbesøk før husbonden drar av gårde for å tjene til sitt daglige brød.

Flate som isbjørnskinn og tunge som tigre ligger de rett ut, foran peisen og på teppet under sofabordet. Posisjonene er faste. Den svarte katta later konstant som hu sover, men jeg ser at hu så vidt glipper på det venstre auet for å se om den forferdelige matfaren også i dag akter å påtvinge dem en tur på do før jeg stikker.

Så er det til med bæring. Pus nummer en går inn i tung og død-modus, og må – etter å ha blitt halt fram fra under bordet – bæres liggende ut til gangdøra.

Pus nummer to er parkert foran peisen, cirka to meter lang og lukter svidd etter noen timer foran glasset som skiller henne fra Matfars selvhuggede bjørkeved. Det er ingen bønn. Det går stadig mat inn i pelsdottene. Det betyr at noe før eller siden må ut igjen bak. Og jeg akter ikke å finne det på kjøkkengulvet.

Pus nummer to protesterer litt, men gir opp i dørsprekken. Snur seg, sender meg et olmt blikk. Og går.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.