Det betyr at garasjeplanen får tiårsjubileum neste vår. Det passer bra for å gjøre drømmen om ny garasje til virkelighet.

Garasjen min er nok nabolagets styggeste. Den er grønn, av metall, med ei vippedør som må sparkes hardt for å lukkes. Da åpner den seg til gjengjeld knapt igjen. Det er som om garasjen er fornærmet. Jeg vet det er noen flere av samme slag rundt i Hamar, og det går faktisk an å lage ei egen grønn garasjeløype. Sjekk bare neste gang du rusler i ukjent strøk. De er ingen pryd, men jeg innbiller meg at de må være byens første ferdiggarasjer, og de var slett ikke dårlige. For de står jo her fortsatt, på et vis.

Og de har det meste som trengs, det vil si tre vegger, tak og vippeport. Den åpenbare mangelen er gulv, for garasjen er satt rett på bakken. Jordgulvet er mest plagsomt om våren, når snøen smelter rundt garasjen og vannet strømmer inn og blir der, helt til telen går.

Taket er det mest spesielle. Jeg har nok landets eneste grønne metallgarasje med torvtak. Torva skyldes at garasjen har flere trær rundt seg. Det er de som har lagt fra seg etterlatenskaper som i årenes løp er blitt til torv og mose. Det er bare ett sted på taket det ikke er torv, og det er der det gikk hull i fjor, da det datt ei grein gjennom taket. Men jeg foretrekker torv.

Det er noen som har antydet at garasjen burde vært på Maihaugen. Men det er jeg delt på. For plutselig finner museumsfolk ut at bygninger skal bevares i sitt opprinnelige miljø. Så en morgen jeg skal hente bilen, står det kanskje skilt på vippeporten om at garasjen er vernet og må heretter vippes med varsomhet. Og at den må stå der evig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.