Nå var han i hvilemodus, nyvaska og fin. Han lå der og malte så det duret jevnt i kattekroppen. 

Det var første gang han skulle feire nyttårsaften, og den lille sjefen var enn så lenge lykkelig uvitende om hva kvelden innebærer for en pelskledt fyr. Utstyrt fra naturens side med sylskarp hørsel, og dessuten enkelte behov som for ham best ble ivaretatt utenfor husets fire vegger.

Vi hadde på forhånd tenkt ut hvordan vi skulle forberede oss på nyttårsaften med pus i hus. Det var aldri aktuelt å slippe ham ut på kveldstid. Det hender jo at noen litt for ivrige sjeler foretar en prøveoppskyting eller to, allerede før kongen har rukket å kremte foran nyttårstalen. Det er visst ifølge loven også tillatt å være menig skytebas fra klokka seks og fram til midnatt. Så da pusefar i femtida, med trusler om permanente kloremerker på døra meldte sitt behov for å slippe ut en tur, da valgte vi å ta sjansen.

Det skulle vise seg å være uheldig. Han fikk gjort sitt, men akkurat da han var på veg inn igjen smalt det til hos naboen. Katteskinnet i full panikk forsvant inn og ned trappa til kjelleren. Borte var’n. Vi fant ham ikke igjen før dagen derpå, liggende langflat lengst inne i hjørnet under senga til storesøster.

Årene etter har vi prøvd litt forskjellig på katten nyttårsaften. Tabletter, beroligende musikk og bur i kjelleren. Det nytter ikke å la han være våken og tilstede, da skrekken lyser i kulerunde øyer på han hver gang det smeller i en kinaputt.

Egentlig er det tullerusk at vi bokstavelig talt skyter tusenvis av kroner i været, hvert år på denne kvelden. I alle fall når en tenker på hva det gjør med nervene til en liten, pelskledt fyr.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.