Dette skjedde ved et par anledninger i sommer:

Ca. en halvtime før jobbstart var det ut og finne sykkelen. Låse den opp og sette seg på. Ofte var det godt å kjenne på brisen mens jeg syklet bortover sletta, men andre ganger var det så armt at til og med fanden hadde syntes det var ubehagelig.

Første nedoverbakke. Godt med en pustepause.

Andre nedoverbakke. Nå begynner det å gå fort. Har jeg bremser?

Tredje og siste nedoverbakke. Her dundrer det unna. Jeg tror gutta i Tour de France hadde slitt med å holde følge. Dette ender aldri bra. Svingen nærmer seg, øya blir tørre av vinden, og blomsterstøvet i lufta presser seg inn i systemet. Det går så fort at panneluggen løsner!

Det gikk bra denne gangen. Bremsene er rødglødende etter oppbremsinga, og det kjennes ut som om hele sykkelen er i ferd med å gå i oppløsning. Enda godt at sykkelen får stå i et par timer mens jeg er på jobb.

Arbeidsdagen ender, og det bærer opp igjen på sykkelen. Det som var et snev av kald luft har blitt til en vegg av hete. Det skal bli godt å komme hjem til en kald dusj.

Motbakkene kjennes så altfor lange ut i det jeg sykler hjem. Til og med lovnaden om hjemmelagde kjøttkaker hjelper lite på motivasjonen. Det som var fryd på turn til jobb er smertefullt på hjemturen.

Melkesyra melder seg etter første lille fartshump, og herfra blir det bare verre og verre.

Etter 25 minutter med intensiv, smertefull og meget slitsom sykling melder inngangsdøra seg. Det er da det er kjipt å ha glemt igjen nøkkelen.

Flere god-dag spalter finner du her!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.